Straf in Formule 3 voor Max Verstappen

© Fiaf3europe.com
Max Verstappen en Esteban Ocon hebben twee startplaatsen straf gekregen voor de kwalificatierace in de Macau Grand Prix.
Het tweetal zou door een rood licht zijn gereden en daardoor een weging hebben gemist tijdens de eerste vrije training. Beide coureurs worden twee plaatsen naar achteren gezet op de startgrid van de eerste race, die zaterdag is.

Eerste vrije training

In de eerste van twee kwalificatietrainingen op het stratencircuit van Macau heeft Verstappen zijn Van Amersfoort Racing-bolide naar de zesde plaats gereden. "Tijdens zo’n eerste sessie wil je de auto niet plat rijden, dus ik nam niet teveel risico", aldus Verstappen.
Vrijdag staat de tweede kwalificatie op het programma. "Mijn theoretische snelste rondetijd was één seconde beter. Dus ik moet dichter bij de top kunnen komen."

Macau Grand Prix

De Grand Prix van Macau is een klassieker in de autosport. "Het is anders dan de andere races in het Europese F3-kampioenschap. Macau is een opzichzelfstaand evenement. Het is alles of niets. Het enige dat telt is de overwinning", aldus Verstappen.
De Limburger komt nog eenmaal in actie voor Van Amersfoort Racing. Volgend seizoen rijdt hij in de Formule 1.