Smeets wint vuurdoop Gelaender Centrumlaup

© archief L1
Roger Smeets snelde zaterdagavond naar de overwinning in de eerste Gelaender Centrumlaup.
Met een tijd van 33:09 was hij rapper dan zijn directe concurrent, Roger Rousseau (33:48), die tweede werd. Koen Huizinga wist de zwaarbevochten derde plaats te bemachtigen.

Topvorm

Een trotse Roger Rousseau kan het na de wedstrijd nog navertellen. Hij liep maar liefst twee van de vier rondjes naast winnaar Smeets. "Ik heb het toch mooi twee ronden getrokken. Dat vond ik wel knap van mezelf. Maar toen zette Roger zijn versnelling in en kwam hij langszij."
Het is een bekende uitspraak van vele nummers twee bij wedstrijden waar Roger Smeets aan mee heeft gedaan. De atleet uit Elsloo is simpelweg nog steeds in topvorm.

Strijd om het brons

De strijd om de derde plek werd pas in het laatste rondje beslist. Koen Huizinga wist Bart Claessens te besten in de laatste kilometers. "Ik vroeg me af wanneer ik het beste kon toeslaan", vertelt Huizinga. "Toen riep iemand langs de kant: 'Probeer eens wat, Koen!' Dat was mijn teken om te gaan."
Dat Claessens het met die ondankbare vierde plek moest doen, vond hij niet erg. Sterker nog: "Met mijn vijftig jaar ben ik tevreden dat ik zo lang mee kon. Als die jonkies de sprint inzetten, dan kan ik het vergeten."

Vrouwen

Bij de vrouwen had Nadja Wijenberg geen kind aan haar concurrenten. De 38:50 die zij neerzette, was veel te snel voor de andere dames.

Gelaender Centrumlaup

De eerste editie van de Gelaender Centrumlaup trok ongeveer honderd deelnemers. Volgens de organisatie een erg mooie start.
De Centrumlaup is de heropleving van de oude Promenadeloop uit de jaren tachtig en negentig.