Invaller Conneh redt punt voor Fortuna

© fortunasittard.nl
Fortuna Sittard heeft op de valreep een punt overgehouden aan het duel met Jong PSV. Invaller Seku Conneh benutte acht minuten voor tijd een strafschop met een 1-1 eindstand tot gevolg.
Na vier nederlagen op rij hoopte Fortuna tegen Jong PSV de slechte reeks te doorbreken.

Vers bloed
In het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven verscheen Fortuna met twee spelers aan de aftrap die dit seizoen nog niet eerder in de basis startten. Trainer Peter van Vossen posteerde Roel Janssen op het middenveld, waardoor centraal achterin een plek vrijkwam voor Sjoerd Linssen. Op de rechtsbackpositie maakte Andrew Marveggio voor het eerst dit seizoen zijn opwachting in de startopstelling.

Matig
Veel zoden aan dijk zette de omzetting niet. Fortuna voetbalde mee met de PSV-beloften maar echt gevaar stichten daar slaagden de Sittardenaren - zoals wel vaker dit seizoen - niet in. In tegenstelling tot Jong PSV. Nadat doelman Ferhat Kaya Rai Vloet en Andrija Lukovic nog van scoren had afgehouden, tekende Aleksandar Boljevic op slag van rust voor de 1-0. Een minuut later moest PSV in ondertal verder toen Jordy de Wijs mocht inrukken na een spijkharde charge op Janssen.
Na de thee een iets beter Fortuna en zowaar de eerste kans voor de Limburgers. Aanvoerder Ramon Voorn lanceerde Jasper Waalkens, die buitenom passeerde. Bij de tweede paal vond hij de doorgelopen Voorn, keeper Nigel Bertrams was attent en voorkwam de gelijkmaker.

Eerste doelpunt sinds 29 augustus
De thuisploeg kreeg vervolgens twee uitgelezen kansen om de beslissende 2-0 te maken, maar faalde in de afwerking. Zeven minuten voor tijd redde invaller Seku Conneh een punt voor de gasten door een strafschop te verzilveren. De eerste competitietreffer sinds 29 augustus. Beide ploegen kregen vervolgens nog kansen op de overwinning, gescoord werd er echter niet meer.