Max Verstappen aast op tweede plaats in Hockenheim

© vanamersfoortracing.nl
Max Verstappen rijdt komend weekend zijn laatste wedstrijden in het  Formule 3-kampioenschap.
Op de legendarische Hockenheimring zal Verstappen nog drie keer alles uit de kast moeten halen om de tweede plaats in het kampioenschap vast te stellen. Vorig weekend verzekerde Fransman Esteban Ocon zich al van de titel.

Tweede plaats
De strijd om plek twee ligt volledig open. Verstappen heeft een minimale voorsprong van drie punten op de 20-jarige Tom Blomqvist. De Brit won dit jaar vijf races, vier minder dan zijn drie jaar jongere opponent Verstappen. Op 63 punten achterstand van de Toro Rosso-protegé staat de 20-jarige Lucas Auer die, met nog 75 punten te vergeven, theoretisch kans maakt om het seizoen als vice-kampioen te finishen.

'Drie races winnen'
Verstappen: "Er is één belangrijk doel dat ik in Hockenheim wil realiseren. Ik wil absoluut als tweede eindigen in het FIA Formula 3 European Championship. Ik zal mijn uiterste best doen om dat te bereiken, net zoals ik eerder voor de titel heb gestreden. Onze snelheid op Imola was echt heel goed en ik hoop dat we in Hockenheim net zo snel zijn. Mocht dat zo zijn dan heb ik een kans om daar alle drie de races te winnen."

Programma
Op vrijdag worden de kwalificaties verreden. Zaterdag staan race 1 en 2 op het programma. Zondag rijdt Verstappen de laatste race van het kampioenschap. Later dit jaar komt hij nog één keer als Formule 3-coureur in actie tijdens de prestigieuze Grand Prix van Macau.

Het 17-jarige talent debuteert volgend seizoen in de Formule 1 als jongste coureur ooit en komt uit voor Toro Rosso.