Urban Race Heerlen mikt op 2500 sporters

© Istock
Heerlen heeft over enkele maanden de Limburgse primeur van de Urban Race. Een 12 kilometer lange loopwedstrijd met onderweg 24 hindernissen.
Duursporters die wel van avontuur houden, doen er goed aan om zondag 17 mei in hun agenda vrij te houden. Op die dag heeft Heerlen de Limburgse primeur van de Urban Race. Het is bepaald geen doorsnee loopwedstrijd over 12 kilometer.

Klooster doorkruisen
Na de start vanaf het Pancratiusplein moeten de deelnemers om de 500 meter afrekenen met een obstakel, 24 hindernissen in totaal. Bij zo’n obstakel moet je niet denken aan een eenvoudige horde. Het is de bedoeling dat de lopers over 2 meter hoge muren klauteren, gebouwen als een klooster doorkruisen, over en door auto’s klimmen en heuvels bestormen.

Feest

"En we zijn bezig met nog een paar extra verrassingen", zegt Loucette Reppenhagen met pretoogjes. Zij is samen met Patrick van der Sterren enWouter Bruins al maanden bezig om het feest, want dat moet het worden, op poten te zetten.
Nieuw elan
Het trio is van mening dat Heerlen dé plek is voor de Urban Race. "Heerlen heeft zich de afgelopen jaren prima ontwikkeld, met een eigen cultuur en met nieuw elan. Een stad met een stedelijk, maar ook een groen karakter. Al die elementen vind je ook terug in ons evenement."

Euregio
De obstakelrace is een betrekkelijk nieuw en groeiend fenomeen in Nederland. In enkele Nederlandse steden is de wedstrijd al een succes gebleken. Heerlen duikt nu ook in dat gat en hoopt deelnemers uit de hele Euregio te trekken. De organisatoren leggen de lat meteen hoog. Er wordt gemikt op 2500 deelnemers.