Verstappen krijgt rookie als teamgenoot in Formule 1

© Scuderiatororosso.com
Max Verstappen krijgt volgend seizoen vrijwel zeker Carlos Sainz jr. als teamgenoot bij Toro Rosso in de Formule 1.
Jean-Eric Vergne kreeg in Abu Dhabi tijdens de laatste Grand Prix van zijn Italiaanse renstal te horen dat de keuze niet op hem is gevallen.

Deze week
Volgens de Spaanse media wordt Sainz, zoon van meervoudig wereldkampioen rallyrijden Carlos Sainz sr, deze week gepresenteerd als teamgenoot van Verstappen. Andere gegadigden voor het tweede Toro Rosso-stoeltje waren Alex Lynn en Pierre Gasly.

Voorkeur voor Vergne
Verstappen gaf onlangs aan dat hij de voorkeur heeft voor Vergne als teammaat. De Limburger zei dat hij veel kan leren van de ervaren Fransman.

Twee debutanten
Met Verstappen en Sainz heeft Toro Rosso in 2015 twee debutanten in de Formule 1. De 20-jarige Spanjaard was afgelopen seizoen actief in het Formule 3.5-kampioenschap. Hij werd met een recordaantal overwinningen en snelste ronden kampioen.

'Recht op stoeltje'
Toen bekend werd dat Verstappen een contract kreeg bij Toro Rosso riep Sainz in de Spaanse media dat hij meer recht had op een stoeltje dan Verstappen. In een interview met het Spaanse Marca zei Sainz: "Max is dit jaar derde geworden in een kampioenschap dat een andere rookie won. Ik ben de jongste kampioen geworden in een hogere klasse. Als Verstappen een stoeltje verdiend heeft, dan heb ik dat helemaal."

2015
De voorbereidingen op 2015 zijn voor Verstappen al enkele weken aan de gang. De 17-jarige autocoureur komt dinsdag opnieuw in actie tijdens een tweedaagse test op het circuit van Abu Dhabi. Verstappen zal alvast enig testwerk van nieuwe onderdelen voor zijn rekening nemen.

Verstappen maakt komend seizoen als jongste Formule 1-coureur ooit zijn debuut in de koningsklasse.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!