Eerste basisplaats voor Hycham Faik bij Roda

© L1
Hycham Faik start vrijdag om 20.00 uur voor de eerste keer in een competitiewedstrijd van Roda JC in de basis. In het laatste duel van de eerste periode ontvangt de Kerkraadse ploeg Jong PSV.
René Trost experimenteerde tegen Heerenveen (voor de beker) en Helmond Sport met een systeem met twee spitsen. De trainer van Roda is daarover zo tevreden dat hij daar tegen Jong PSV op voortborduurt.
"Ik heb het idee dat het team nu beter staat en we minder kansen weggeven", aldus Trost, die kiest voor het elftal dat tegen Helmond Sport in de tweede helft tussen de lijnen stond. Het betekent dat Hycham Faik de voorkeur krijgt boven Mitchel Paulissen.

Vraagteken

Alleen achter de inzetbaarheid van Ard van Peppen staat een vraagteken. De verdediger heeft last van zijn hamstring. Anco Jansen en Martijn Monteyne trainen volledig met de groep mee en gaan op korte termijn speelminuten maken in het tweede.

Periodetitel

Roda maakt kans op het winnen van de periodetitel, maar is wel afhankelijk van koploper NEC dat op bezoek gaat bij Almere City FC. Beide teams hebben 21 punten, maar het doelsaldo van de Nijmeegse formatie is veel beter. Ook FC Volendam (dat twee punten minder heeft) ligt op de loer.