Reijners waarschuwt Oranjevrouwen voor Italianen

© L1
De Roermondse bondscoach van de Oranjevrouwen Roger Reijners waarschuwt zijn speelsters voor het WK-play-off duel tegen de Italianen.
Volgens de trainer van de Nederlandse voetbalsters zijn op de Italiaanse vrouwenploeg dezelfde clichés van toepassing als op de mannenploeg. "Ze zijn leep, geslepen, ervaren, noem het allemaal maar op", zei Reijners over de aankomende tegenstander in de strijd om een WK-ticket.
Reijners heeft provinciegenoten Lieke Martens (Bergen), Dominique Janssen (Horst aan de Maas) en Kim Mourmans (Maastricht) geselecteerd voor deze wedstrijd.

'Volwassen omgaan met opponent'

Reijners verwacht zaterdag in Den Haag een afwachtende opponent. "Ik denk dat ze hierheen komen om te verdedigen. Ze zullen er alles aan doen om ons uit ons spel te halen: ze gaan liggen, ze gaan praten met de scheidsrechter. We moeten daar volwassen mee omgaan."

Patrizia Panico

Reijners noemde donderdag onder andere spits Patrizia Panico als gevaar. Ook keepster Loes Geurts is beducht voor de 39-jarige scherpschutter. "Ze zorgde voor de 2-2 tegen Oekraïne waardoor ze zich voor de play-off tegen ons plaatsten. Zij heeft aan een halve kans genoeg."