Frans Maassen verwacht spektakel in Tour 2015

Alpenrit Tour de France.
Frans Maassen, ploegleider van de huidige Belkin-ploeg, is zeer positief over het rittenschema van de Tour de France 2015.
Met veel aankomsten bergop is het parcours afwisselend en spectaculair. "Vooral de start in Utrecht is fantastisch en ook in de vijfde rit met de kassei-stroken zie ik mogelijkheden voor onze ploeg."

Tom Dumoulin
Ook ziet hij kansen voor Giant-Shimano-renner Tom Dumoulin. "Het zou me niets verbazen als hij op dag één in Utrecht de gele trui kan pakken in de tijdrit. Zou fantastisch zijn voor Limburg."

Ploegentijdrit

Maassen vindt het opvallend dat de ploegentijdrit vrij laat op het programma staat. "Dan zijn al veel teams niet meer compleet, best verrassend." De ploegentijdrit staat gepland aan begin van de tweede week in Bretagne. Daarna vertrekt de Tourkaravaan per vliegtuig naar de Pyreneeën. Maassen verwacht veel van de kopmannen Robert Gesink en Steven Kruijswijk.

Alpe d'Huez

In de slotweek volgt de passage door de Alpen met op de voorlaatste dag de rit naar l'Alpe d'Huez, beter bekend als de 'Hollandse berg'. De Tour eindigt op 26 juli traditioneel op de Champs-Élysées in Parijs. De Tour telt in totaal 3344 kilometer