Marcellis maakt kans op profcontract bij AZ

© L1
AZ-trainer John van den Brom hoopt dat Horstenaar Dirk Marcellis een profcontract tekent bij de Alkmaarders.
De rechterverdediger is momenteel op amateurbasis actief voor de Noord-Hollanders. Marcellis is recent na zo’n anderhalf jaar hersteld van een zware knieblessure. De club biedt hem nu de kans om weer aan spelen toe te komen.

Vastleggen?

De spoeling in de achterste linie is dun. Met Johansson heeft Van den Brom slechts één rechtspoot in de selectie. De trainer is gecharmeerd van de ex-speler van onder meer PSV. "Johansson doet het fantastisch, maar daarachter zit niks en dit seizoen komt er ook vanuit de jeugd niemand door. Als het erop aankomt, zal ik niet schromen om Dirk in te zetten. Hij is ook nu al belangrijk voor deze selectie, zonder dat hij speelt. En als wij hem niet vastleggen, heb je natuurlijk het risico dat een ander dat doet", zegt de oefenmeester in De Telegraaf.

'Speel voor contract'

Als het aan Marcellis ligt, tekent hij snel weer een profcontract. "Er is geen reactie in mijn knie en de laatste paar procent fitheid moet ik in wedstrijden opdoen. Ik speel voor een contract. Als het aan mij ligt, kom ik ook in het eerste elftal uit."