Ook Monteyne sluit aan bij Roda JC

© VI Images
Roda JC-trainer René Trost laat zondag in het thuisduel tegen Sparta dezelfde elf starten die maandag wonnen bij Jong FC Twente (0-2).
Inmiddels is bij Roda iedereen aangesloten bij de groepstraining. Martijn Monteyne was vrijdag de laatste die de ziekenboeg achter zich liet. Trost: "Martijn zal nu snel minuten gaan maken bij het tweede."

Concurrentie

Met de eerdere terugkeer van Anco Jansen en nu Monteyne neemt de concurrentie binnen de selectie steeds meer toe. "Het is aan mij om keuzes te maken", zegt Trost. "Daarbij kijk ik ook naar de tegenstander."

Programma

De opponent van zondag draait prima mee dit seizoen. Sparta heeft zes punten achterstand op Roda. Het is na FC Eindhoven en FC Volendam pas de derde tegenstander van de Kerkraadse ploeg die bij de eerste negen staat in de stand. Uit het - op papier - eenvoudige programma dat Roda tot nu toe heeft gehad, hoeven volgens Trost geen conclusies te worden getrokken.
"Teams die hoger staan, willen meestal ook graag voetballen. Misschien hebben wij het daar wel gemakkelijker tegen. Het worden twee belangrijke weken. We moeten zien te winnen van Sparta en Achilles. Daarna krijgen we een paar zware tegenstanders achter elkaar."
Roda JC - Sparta: zondagmiddag 14:30 uur, Parkstad Limburg Stadion.