Handbalsters V&L kloppen Quintus op verenigingsavond

De vrouwen van het Geleense V&L zorgden zaterdagavond voor een verrassing door het veel hoger geplaatste Quintus te kloppen met 24-21.
De ploeg van coach Edwin Janssen begon zwak tegen Quintus en kwam met 1-6 achter. Daarna knokte de ploeg uit Geleen zich knap terug. Bij de rust leidde Quintus in Glanerbrook met 12-9.
Boven zichzelf
Na de rust groeide de ploeg boven zichzelf uit en het publiek in de goed bezette thuishaven van V&L ging helemaal achter de ploeg staan. En de speelsters van de thuisclub pakten dit prima op. Diana Terwint en Nele Antonsisen, het jeugdige Belgische talent van V&L zorgden voor de meeste doelpunten, terwijl de dekking naar grote hoogte groeide.

Vasthouden
Quintus maakte na de rust nog maar negen goals, terwijl V&L er vijftien ballen inlegde. Na de overwinning die goed gevierd werd, kon de ploeg met een prima gevoel beginnen aan de clubavond. "Nu moeten we de weg naar boven die we vandaag ingezet hebben vasthouden. Dit spel van de tweede helft moeten we vaker laten zien", besloot Edwin Janssen, de winnende V&L coach.