MVV weer onderuit op vreemde bodem

© Wouter Roosenboom
MVV heeft op vreemde bodem opnieuw een nederlaag geleden. Een pover FC Den Bosch won met 2-1.
De treffer van Hikspoors maakte wel een einde aan een periode van 455 minuten waarin MVV in een uitduel niet tot scoren was gekomen.

Dreigend
MVV begon brutaal en dook binnen zes minuten driemaal dreigend op voor het Bossche doel, waarbij de beste kans was voor Smeets. De thuisploeg kreeg daarna iets meer controle, maar van goed voetbal was geen sprake.

Hoewel de gasten het initiatief uit de beginfase kwijt waren, bleven ze lange tijd met twee vingers in de neus overeind. Totdat vlak voor rust het centrale duo Knops/Kuipers zich verslikte in Ceria die oog in oog met Coppens de bal naast schoof.

Schutteren
Kort na rust was het wel raak. De MVV-defensie stond te schutteren bij een verre inworp en Maguire werkte de bal binnen: 1-0. De minst scorende ploeg van de eerste divisie moest daardoor opnieuw in de achtervolging, kon aanvallend geen vuist maken en ontsnapte een paar keer aan de 2-0.

Die viel twintig minuten voor tijd alsnog door opnieuw Maguire. Hikspoors wakkerde met de 2-1 het geloof op minimaal een punt iets aan, maar het slotoffensief miste de echte finesse.