Fortuna Sittard kiest andere aanpak

Peter van Vossen. © Jack Kochanowski
Fortuna Sittard heeft de bijna twee weken competitiestop benut om een andere strijdwijze uit te proberen. Bij Jong PSV moet maandagavond blijken of de nieuwe aanpak tot betere resultaten leidt.
De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Jan Louwers-stadion van FC Eindhoven. Fortuna staat nu laatste in de eerste divisie.

Scorend vermogen

Fortuna acteerde dit seizoen tot dusverre met een 4-3-3-concept, maar dat leidde nauwelijks tot scoringskansen, laat staan doelpunten. Zelfs het aantrekken van centrumspits Donny de Groot leverde geen verandering op, met als resultaat dat de Sittardse ploeg nu al vier duels op rij niet heeft gescoord. Door over te stappen op een 4-4-2-tactiek hoopt trainer Peter van Vossen dat er meer ruimte komt voor de aanvallers en dat de flanken beter bezet worden.

Turan

Fortuna kan niet beschikken over de geschorste Fatih Turan. Waarschijnlijk zal Kevin Kis daardoor verhuizen naar de rechterkant en maakt Andrew Marveggio als linkerverdediger zijn debuut in de basis. De licht geblesseerde Roel Janssen is wel van de partij; Elroy Pappot vindt daarentegen nog te veel hinder van de blessure die hij bij Jong FC Twente opliep.
Opstelling Fortuna: Kaya, Kis, Linssen, Ter Borgh, Marveggio, Briels, Janssen, Voorn, Vlug, Waalkens, De Groot.