Lions uitgeschakeld na verlies in Roemenië

© iStock
De handballers van OCI-Lions zijn uitgeschakeld door de handballers van Bacau.
Na het verlies van zaterdag met 34-29, leed de ploeg zondag de tweede nederlaag, 28-26. Lions speelde beide duels in Roemenië vanwege kostenoverwegingen.

Onnodig

Beide nederlagen waren niet nodig. In het eerste duel miste de ploeg drie zeven meters. Bovendien werden in de belangrijke fases van de duels teveel kansen gemist. Zelfs breaks gingen er niet in.

Missen scherpte

De spelers van Monique Tijsterman moeten in deze beslissende momenten hun hoofd er meer bijhouden, maar dat lukt de ploeg internationaal nog niet genoeg. De uitschakeling is onterecht. Maar als je wil winnen en overleven in Europa, dan moet je als ploeg een uur lang scherp zijn en dat heeft Lions nog steeds niet.

Dipjes

In iedere wedstrijd krijgt Lions te kampen met dipjes en die worden op Europees niveau direct afgestraft. In de BENE-League kan je dat nog wel eens goedmaken, maar deze Roemeense ploeg profiteerde van de tekortkomingen van de ploeg uit Sittard-Geleen.

Talenten

Er was meer slechts nieuws voor Lions. De talenten van OCI-Lions staan na een nederlaag tegen E&O uit Emmen niet meer op de tweede plek in de handbaleredivisie. Zij verloren in Beek ruim van E&O. De ploeg van coach Harold Nusser ging met 28-37 onderuit. Bij de rust stonden de reserves al achter met 15-21.

Vaste krachten

Lions kan als excuus aantonen dat keeper Niek op de Kamp en Kay Smits ontbraken. Zij waren met de hoofdmacht mee die in het Roemeense Bacau speelde voor een plek in de derde ronde van de EHF Cup.
Door de nederlaag tegen E&O duikelt Lions van plek twee naar plek vier in de stand van de eredivisie.