Bundesligafeestje voor jubilaris Jos Luhukay uit Venlo

© Hertha BSC
Jos Luhukay viert dit weekend een klein feestje. De oefenmeester van Hertha BSC staat voor de 100e keer aan het roer als trainer in de Bundesliga.
Luhukays Hertha speelt zaterdagmiddag thuis tegen HSV. De 51-jarige Venlonaar heeft er alle vertrouwen in dat hij zijn 100e wedstrijd winnend af kan sluiten, zo zegt hij tegen Bild. "Ik heb er een goed gevoel over. De ploeg is heel ijverig en straalt veel wil uit."

Het vertrouwen in een goed resultaat heeft volgens Luhukay niets te maken met zijn trainersjubileum. "Het gaat niet om mijn persoon. Ik stel me op de achtergrond op."

Kampioen
Luhukay is sinds 2012 trainer bij Hertha BSC. In het seizoen 2012/2013 werd hij kampioen in de 2e Bundesliga en loodste hij de ploeg uit Berlijn terug naar het hoogste niveau. Eerder stond Luhukay al aan het roer bij onder meer FC Augsburg, Borussia Mönchengladbach en SC Paderborn 07.
In Nederland was de Venlonaar nooit trainer op hoog niveau. Tussen 1998 en 2000 trainde hij SV Straelen. Daarna maakte hij de overstap naar de oosterburen.