Jubileumboek 60 jaar Fortuna gepresenteerd

© Rob Oostwegel
In bijzijn van tal van Fortuna-iconen is woensdagavond een jubileumboek gepresenteerd over 60 jaar Fortuna. In het boek staan 60 interviews met spelers, trainers, medewerkers en andere clubcoryfeeën.
Het eerste exemplaar van het boek werd officieel uitgereikt aan Jan Notermans, die in 1954 als speler van Fortuna '54 aan de wieg stond van het Nederlandse betaald voetbal.

Niet tevreden

"Ik hoop dat het in de toekomst weer beter gaat met Fortuna, want op het moment ben ik niet tevreden", zei de inmiddels 82-jarige Notermans. Ook prominente Fortunezen als Willy Dullens, Frans Körver, Bert van Marwijk , Mark van Bommel en Cooky Voorn waren aanwezig.

Anekdotes

Aan mooie anekdotes was er geen gebrek. Zo bekende oud-speler Arthur Hoyer dat hij tussen de ochtend- en middagtraining door regelmatig naar zijn woonplaats Den Bosch reed, omdat ze daar zo'n lekkere kroketten hadden. En Mark van Bommel bekende dat hij in zijn jongere jaren regelmatig huilend van het trainingsveld stapte, omdat hij hard werd aangepakt door de oudere spelers.
De zestig geïnterviewden kozen ook de beste trainer en speler aller tijden van Fortuna Sittard. Bert van Marwijk werd gekozen als favoriete trainer en Mark van Bommel als favoriete speler.