Stultiens elfde in wereldbekercross Milton Keynes

© Facebookpagina Sabrina Stultiens
In het Engelse Milton Keynes is veldrijdster Sabrina Stultiens uit Meijel zaterdag als elfde geëindigd in de derde manche voor de wereldbeker.
De Belgische Sanne Cant won de wedstrijd. Zij neemt de leiding in het klassement over van de Nederlandse Sophie de Boer. De Belgische kampioene bleef in de finale over met de Amerikaanse Katie Compton, die in de laatste ronde een voorsprong nam van tien meter. In extremis kwam de Belgische in de laatste meters met een jump voorbij en reeds als eerste over de meet.

Valpartij

De 21-jarige Stultiens, die op de tweede startrij stond, werd in de eerste ronde opgehouden door een valpartij en begon als vijftiende aan de wedstrijd. Uiteindelijk eindigdeze elfde. Enkele plaatsen achter haar eindigde landgenoot Sophie de Boer.
Vorig week eindigde Stultiens nog tweede in de tweede manche in Koksijde. In het klassement staat de Rabo-Liv renster nu negende met 70 punten.

'Glibberig'

Stultiens spreekt van een zware wedstrijd: "Het was een glibberig en technisch parcours. Ik kon daarop niet echt goed mijn kracht kwijt, want dan gleed ik direct onderuit. Ik verloor veel tijd op de technische stukken."
Er staan nog drie wedstrijden op het programma in deze wereldbeker: Namen (21-12), Heusden-Zolder (26-12) en Hoogerheide (25-1).