Fortuna verliest na knappe revival alsnog van Oss

© Peter van Ninhuys
Na een 1-4 achterstand tegen FC Oss knokte Fortuna Sittard zich knap terug naar 4-4. In ondertal grepen de Brabanders in de slotminuten alsnog de zege in Sittard: 4-5.
Fortuna opende sterk tegen het boven verwachting presterende FC Oss. De prima mee opgekomen Fatih Turan speelde Jordi Baur vrij op tien meter van de vijandelijke zestien. De 19-jarige aanvaller dribbelde overtuigend in en drukte doeltreffend af: 1-0. Het tweede competitiedoelpunt van het seizoen in eigen huis, goed voor een Sittardse kickstart.

Achterstand

Maar nog geen tien minuten later keken de Sittardenaren al weer tegen een achterstand aan. Eerst frommelde verdediger Jeffrey Ket de bal achter Ferhat Kaya, nadat de Belgische doelman een vrije trap niet geklemd kreeg. Honderdtachtig tellen daarna stifte Kevin van Veen de 1-2 binnen. Een treffer waar een luchtje van buitenspel aan kleefde.

Schwalbe

Topschutter Van Veen deed Oss met zijn tweede - op slag van rust - en derde doelpunt uitlopen naar 1-4, waarbij de Sittardse defensie op zijn zachtst gezegd niet vrijuit ging. Diezelfde Van Veen mocht op het uur inrukken nadat hij van scheidsrechter Martens zijn tweede gele kaart ontving vanwege een vermeende schwalbe.
© Peter van Ninhuys

Sittardse revival

Daarmee stond het Brabantse goudhaantje aan de basis van een ongekende Sittardse revival. In overtal bracht Seku Conneh Fortuna met twee knappe doelpunten terug in de wedstrijd.

Het geloof keerde terug bij de thuisclub, hetgeen zowaar resulteerde in de sensationele 4-4. Roel Janssen knikte na een vrije trap terug op Jasper Waalkens. De invaller aarzelde niet en werkte de bal uit de lucht binnen.

Sittardse mineur

De equipe van Van Vossen joeg op de winnende treffer en zag dat bijna beloond in de persoon van een andere invaller, Elroy Pappot. Toch stapte Fortuna puntloos van het veld. Vlak voor tijd testte Oss-wisselspeler Ryan Sanusi Kaya. Zonder gevolgen.

Twee minuten later sloeg Sanusi wel succesvol toe: 4-5. Het dappere Fortuna in mineur achterlatend.
12-12 fortuna-spits conneh.wav