Abdi Ali wint spannende Mondriaanrun

© 1Limburg
Een nieuwe speler in het hardloopveld. Mahadi Abdi Ali is de winnaar van de 32ste Mondriaanrun in Heerlen.
Pas in de laatste meters werd de hoofdloop van de Mondriaanrun beslist. Mahadi Abdi Ali (33:30) wist in de laatste bocht weg te sprinten bij zijn trainingsmaatje Roel Wijmenga (33:32), beide AV Unitas. In de vier rondjes die de Mondriaanrun kent, wisten de twee jonge lopers een steeds groter gat te slaan met achtervolgers Iwan Theunissen en Roger Rousseau. Met een klein verschil wist Theunissen (35:23) zijn collega Rousseau (35:28) te kloppen en werd derde.

Verslagen

Na afloop was de pas achttienjarige Abdi Ali ontzettend blij. "Dit is de eerste keer dat ik Roel versla in een wedstrijd. Ik voelde dat vandaag hét moment was om hem te kloppen." De atleet met Somalische roots is geen bekende in de wegatletiek. Bij AV Unitas loopt hij vooral baanwedstrijden. "Maar ik vond het ook leuk om eens met een wegwedstrijd mee te doen."

Eindsprint

Roel Wijmenga wist zijn meerdere te erkennen in zijn clubgenoot. "Het was een mooie wedstrijd. Mahadi heeft me rechtmatig verslagen." Even dacht Wijmenga nog in het laatste rondje te kunnen versnellen. "Maar dat lukte niet. Hij heeft ook een rappere eindsprint."Komend weekend zijn beide atleten actief op de Halve Marathon van Eindhoven. Abdi Ali zal daar hazen voor Wijmenga.
Bij de vrouwen wist Jacintha Fancel als eerste te finishen in 46:15. Melitta Krasznai (47:50) en Julie Fincken (48:02) werden tweede en derde.