Peelpush wint volleybalderby van VC Weert

Archieffoto © Twitter.com/maartenomvlee
De volleybalsters van Peelpush hebben dinsdag gewonnen van VC Weert. De derby in Weert eindigde afgetekend in 0-3.
Peelpush uit Meijel, dat vorig jaar vierde van Nederland werd, was vooraf favoriet en maakte die favorietenrol meer dan waar.

Debutanten

VC Weert speelde met een vrijwel nieuw team, met 6 eredivisiedebutanten. De ploeg zag deze zomer drie speelsters overstappen naar Peelpush. Eén van die speelsters is Martine Kuijpers. "Ik ben niet voor niets weggegaan bij Weert en dan wil je ook laten zien dat je met je nieuwe team kunt winnen. Dat is gelukt."

Geknokt

Ook andersom werd er van club gewisseld tussen Meijel en Weert. Kim van den Boorn speelde vorig jaar nog in het tweede van Peelpush. Daar kreeg ze geen kans in het eerste team. Dus stapte ze over naar VC Weert. Zij verloor dinsdagavond van haar oude ploeg. "Ik ben tóch best tevreden. We wisten dat het heel moeilijk zou worden tegen Peelpush maar we hebben er als team heel hard voor geknokt."

Verplaatsing

De wedstrijd had eigenlijk afgelopen zaterdag al gespeeld moeten worden, maar moest worden verplaatst omdat sporthal Aan de Bron in Weert toen niet beschikbaar was. Peelpush baalde van de verplaatsing naar dinsdagavond.

Zwaar

De competitie is weliswaar pas één wedstrijd oud, maar voor voormalig topclub VC Weert lijkt het nu al een zwaar seizoen te worden. Drie spelers verhuisden deze zomer van Weert naar de concurrent in Meijel. Het team is nu gebouwd rond talenten uit de regio.