MVV zakt steeds dieper weg: 0-2 tegen Oss

© Bas Quadvlieg
MVV beleeft zware tijden in de eerste divisie. De Maastrichtenaren konden vrijdag tegen Oss voor de vijfde opeenvolgende keer niet scoren in een competitieduel.
In de slotfase kregen de Maasrichtenaren de harde rekening gepresenteerd. FC Oss won met 0-2.

Hechte defensie

MVV zocht vanaf de aftrap naar een manier om de hechte defensie van FC Oss te ontregelen. Met name Jordy Croux lanceerde vanaf de linkerflank een handvol voorzetten, maar die smoorden steeds in een woud van Brabantse benen. Alleen Bryan Smeets was gevaarlijk met een kopbal.

Alle geluk van de wereld

De Maastrichtenaren kregen niet echt grip op de wedstrijd en permitteerden zich in de defensie veel te vaak slordig balverlies, waardoor Oss ook af en toe kon prikken. Opoku had na 25 minuten spelen de openingstreffer in het vizier, maar MVV-keeper Jo Coppens bracht fraai redding. Even later had hij alle geluk van de wereld toen een kogel van Bakx op de paal uiteen spatte. Oss werd brutaler en MVV werd terug gedrongen, niet in staat om de juiste cadans te vinden. Pas met een kopbal rakelings langs de paal van Vorthoren, op slag van rust, liet de thuisploeg weer iets spannends zien.

Betere tweede helft

In de tweede helft toonde de thuisploeg meer dominantie. Maar het publiek bleef wachten op die ene splijtende pass. En intussen bleef Oss dreigend. Weer ketste de bal tegen de paal naast Coppens, nu via Van Veen. Invaller Ronald Hikspoors leek MVV dan toch op voorsprong te brengen, maar arbiter Gerritsen had een duw gezien, tot woede van de hele Geusselt.

Verbeten

MVV bleef verbeten zoeken naar dat ene doelpunt, maar uit het niets viel dat aan de andere kant. Kevin van Veen, de man die vorig seizoen met JVC Cuijk ook al de beul van de Maastrichtenaren was, poeierde de bal schitterend in de kruising: 0-1. In de slotminuut kreeg MVV de definitieve klap, via Zanelli: 0-2.