Wie zijn de beste Limburgse sporters? Dit zijn de nominaties

Op maandagavond 15 december worden de beste Limburgse sporters van het jaar bekendgemaakt in het Munttheater in Weert. Dit zijn de genomineerden:
Bij de mannen gaat de strijd tussen wielrenners Tom Dumoulin en Mike Teunissen en autocoureur Max Verstappen. Voor Maastrichtenaar Dumoulin is het niet de eerste keer dat hij genomineerd is, hij kan zichzelf opvolgen als Limburgs sportman van het jaar.

De vrouwen

Bij de vrouwen heeft de jury van de Limburgse sportprijzen triatlete Maaike Caelers. wielrenster Sabrina Stultiens en voetbalster Lieke Martens naar voren geschoven. Ook voor Caelers is het niet de eerste keer dat ze genomineerd is. Zij werd eerder al eens uitgeroepen tot beste Limburgse sportvrouw van het jaar.

Sportploeg

De handballers van Bevo, tennisvereniging TV Simpelveld en de zitvolleybalclub Holyoke duelleren om de titel sportploeg van het jaar.

Talent en sporter met een beperking

Tijdens het sportgala in Weert zal ook een Limburgs talent van het jaar worden gekozen. Judoka Lisa Mullenberg, handboogschutter Mike Schloesser en handballer Luc Steins zijn hier de genomineerden. Bij de sporters met een beperking gaat de strijd tussen voetballer Iljas Visker, handbikster Laura de Vaan en amazone Nicole den Dulk. Ook Schloesser en De Vaan kunnen de titel prolongeren.

Stemmen voor de Limburgse sportprijzen kan tot en met 7 december op de site van Go for Gold Sportprijs Limburg.