Stel uit Stein slaat toe bij hardloopwedstrijd Schinnen

© iStock
Het komt niet vaak voor dat vriend en vriendin samen een hardloopwedstrijd winnen. Het gebeurde zondag bij de eerste Alfatrail in Schinnen.
Het ‘koningskoppel’ zegevierde bij de lange trail over 27,5 kilometer. Bij de mannen won Luc van Es (2.03,16) met een gigantisch verschil van ruim twaalf minuten op Nick Bocken (2.15,41). En bij de dames won de vriendin van Van Es, Renée Vranken. Zij finishte na 2.28,16 voor Mildred Haans (2.30,22).

Samen trainen

“Toen ik hoorde dat Luc zo’n grote voorsprong had op de rest, was ik natuurlijk heel blij. Hij heeft niet meer zo veel tijd om te lopen, omdat hij nu de officiersopleiding doet. We trainen wel af en toe samen.” Bij Vranken ging het een stuk beter dan tijdens de Marathon van Meerssen, waar ze erg veel last had van kramp. “Ik heb lekker kunnen lopen en veel kunnen genieten van de afwisseling in het parcours en de leuke weggetjes.”

Mooi parcours

Van Es was erg tevreden met zijn prestatie. Hij was ook onder de indruk van het parcours. “Ik heb al eerder het rondje lopen met Patrick (Franken, red.), de organisator. Maar tijdens een wedstrijd is het altijd anders. Het stuk in het Danikerbos is misschien wel het zwaarste. Het stuk tussen de 18 en 23 kilometer is echt afzien. Constant hoogteverschillen, dus die cols liep ik op karakter.”

360 deelnemers

Organisator Franken kan terugkijken op een geslaagd evenement. “360 deelnemers voor een eerste editie is erg mooi. Er valt natuurlijk nog genoeg te verbeteren, maar dat is normaal. We gaan kijken wat er mogelijk is voor de volgende editie. Maar ik wil er wel voor zorgen dat het toch een vorm van intimiteit blijft houden. Misschien wordt vijfhonderd deelnemers wel het maximale.”