Verstappen crasht in kwalificatierace Macau

© www.vanamersfoortracing.nl
Max Verstappen kan een goede startposititie voor de hoofdrace op zondag vergeten. Hij viel in de kwalificatierace uit na een touché met de muur.
Verstappen startte voorspoedig aan de kwalificatierace op het stratencircuit van Macau. Vanaf een vijfde startpositie passeerde hij bij het ingaan van de eerste bocht drie collega's buitenom. Lucas Auer nam de koppositie en liep vervolgens iedere ronde iets uit op de Limburger. Verstappen creëerde op zijn beurt een klein gat met de derde man.

Foutje
Halverwege de race maakte Verstappen een kleine fout met grote gevolgen. De coureur van Van Amersfoortracing raakte de vangrail nadat hij zijn achterwielen liet blokkeren bij het aanremmen voor de Solitude esses. Resultaat: een verbogen linker voorwielophanging en een kapotte rechter achterband waardoor hij zijn race vroegtijdig moest beëindigen.

Door Verstappens blunder is een podium in zijn laatste optreden als Formule 3-coureur nagenoeg onmogelijk geworden. Zondagochtend 08:30 Nederlandse tijd wordt de hoofdrace verreden. De race kunt u hier live bekijken. Verstappen start vanaf plek 24.

Formule 1
De zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen rijdt volgend jaar in de koningsklasse als jongste debutant ooit. Het 17-jarige talent tekende een meerjarig contract bij de Italiaanse Formule 1-renstal Scuderia Toro Rosso.