Laco Eaters onderuit tegen Heerenveen, rampweek compleet

© Robbert Tummers
Laco Eaters heeft zaterdagavond de uitwedstrijd in en tegen Heerenveen met 10-5 verloren.
Het verlies is een extra domper in een dramatische week voor de Eaters. De ijshockeyclub uit Geleen verkeert in ernstige financiële moeilijkheden. Een tijd lang was niet eens duidelijk of het duel zaterdagavond wel door kon gaan.Powerplay

Heerenveen maakte zaterdagavond in de laatste periode optimaal gebruik van de powerplay. Een extra tegenvaller voor de Geleners was dat doelman Sami Heinonen geblesseerd van het ijs moest, nadat hij ongelukkig op zijn heup werd geraakt door de puck.


Gelijkmaker

De eerste en tweede periode ging de strijd redelijk gelijk op. Heerenveen opende de score na vier minuten. Eaters overleefde een penalty en maakte uiteindelijk de gelijkmaker via Adam Hartley.


Vlak voor rust

Na een kwartier pakten de Flyers weer de leiding, maar Geleen kwam vlak voor rust terug: 2-2. In de tweede periode liep Heerenveen binnen drie minuten uit naar een 5-2 voorsprong en leek de wedstrijd vroegtijdig te worden beslist. Maar Eaters kwam sterk terug via Hartley en een goal in de powerplay van Limnell.


Straf tegen

In de laatste seconden van de tweede periode ging het toch nog fout voor de Eaters; de ploeg kreeg een straf tegen en moest daardoor de derde periode met een man minder beginnen. Dat werd uitgebuit door de Friezen.


Zondag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma, dan komt Tilburg Trappers op bezoek in Geleen. Maandag wordt duidelijk of Eaters het seizoen kan afmaken. De club heeft dus nog één dag om 85.000 euro op te halen. Lukt dat niet, dan stopt de club ermee.