Squashers Maastricht lopen koppositie mis

NLcom – ICT Solutions / Squash Maastricht is er niet in geslaagd de koppositie in de eredivisie over te nemen. In een onderling duel met de huidige lijstaanvoerder MeerSquash werd met 11-6 verloren.

Zonder toppers

Maastricht trad opnieuw aan zonder de twee absolute kopmannen Simon Rösner en Laurens-Jan Anjema. Twee weken geleden kon de afwezigheid van het topduo nog worden opgevangen tegen het minder sterke Coulisse, woensdag stond met mede titelkandidaat MeerSquash uit Hoofddorp een ander niveau op de baan.

Lang spannend

Toch wist Maastricht het nog lange tijd spannend te houden. Tom de Mulder besliste namens Maastricht de eerste game in zijn voordeel na een 3-2 zege op Frank Hartkoren. MeerSquash trok via Paul Coll de stand weer in evenwicht. Jens Schoor gaf zich pas in de vijfde game gewonnen: 2-3. Rick Penders liet vervolgens de kans liggen om zijn team naar de top van de eredivisie te slaan. Routinier Bart Ravelli was met 3-1 te sterk.
5 november treedt Maastricht opnieuw aan tegen een titelkandidaat als landskampioen Victoria Rotterdam afreist naar Limburg. Manager Erik van der Pluijm verwacht die wedstrijd te kunnen beschikken over zowel Anjema als Rösner.