MVV-voorzitter Rinkens in de maling genomen

© Ermindo Armino
Dat het niet alleen bittere ernst is in de wereld van het voetbalbestuur, bewijst Telstar-voorzitter Pieter de Waard. Hij nam vrijdagavond Paul Rinkens bij de neus.
Paul Rinkens parkeerde vrijdagavond nietsvermoedend zijn blinkende bolide op de parkeerplaats voor het stadion van Telstar. Maar dat had de flamboyante MVV-preses beter niet kunnen doen. Zijn collega-voorzitter, Telstar-baas Pieter de Waard, vond het tijd voor een practical joke.

Kastanjebruine Bentley
Rinkens zat rustig op de tribune bij de wedstrijd tussen Telstar en MVV (2-0) toen de stadionspeaker omriep dat de eigenaar van 'een kastanjebruine Bentley' zijn lampen had laten branden. Rinkens spoedde zich naar de parkeerplaats om de accu van zijn wagen te redden. Eenmaal terug op de tribune sloeg collega De Waard toe.

'We lagen dubbel van het lachen'
"Toen hij terug was, heb ik natuurlijk laten omroepen dat de lichten nog steeds aan waren", vertelt de Telstar-voorzitter aan Dagblad de Limburger. "Paul snapte er niks van, maar bleef toch zitten. We lagen dubbel van het lachen. Na afloop kwam Paul naar me toe. En maar vertellen dat de lampen toch echt uit waren."

Niet het eerste slachtoffer
Schrale troost voor de voorzitter van MVV: zijn accu bleek niet leeggelopen en gehannes met startkabels bleef hem bespaard. Ook is hij niet het eerste slachtoffer van de grappen en grollen van Telstar-voorzitter De Waard. Een week eerder moest de oud-preses van FC Eindhoven het ontgelden. Ook hij liet zijn lichten branden. Eenmaal terug op de tribune klonk de stadionspeaker: de lichten van de Jaguar op de parkeerplaats brandden nog steeds.

Revanche
Overigens hoeft Pieter de Waard niet te vrezen voor revanche uit het MVV-kamp; de voorzitter van Telstar heeft geen auto en bezoekt uitwedstrijden steevast met de trein.

Het hele interview met Pieter de Waard kunt u lezen op Krant Digitaal.