Ehrens vertrouwt op 'gouden' springruiters

Bondscoach Rob Ehrens uit Echt. © Bron: L1
Bondscoach Rob Ehrens uit Weert doet volgende week in de finale van FEI Nations Cup in Barcelona een beroep op zijn gouden WK-springruiters.
Jur Vrieling, Maikel van der Vleuten, Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam en Frank Schuttert zijn door de coach geselecteerd voor de finale van de FEI Nations Cup. De eindronde vindt volgende week plaats in de Catalaanse hoofdstad. In september werden de Nederlandse ruiters nog wereldkampioen in het Franse Caen.
Het Oranje-team plaatste zich voor de eindronde van de Nations Cup via wedstrijden in Rome, Rotterdam, Falsterbö (Zweden) en Hickstead (Engeland).

Kwalificatie

Op donderdag 9 oktober is de kwalificatiewedstrijd, waarin 15 landen van start gaan. De beste negen gaan door naar de finale op zaterdag 11 oktober.

'Gaan voor overwinning'

Rob Ehrens wil de vierde plek van vorig jaar verbeteren. "Dat we dit jaar een sterk team hebben werd duidelijk tijdens de wereldkampioenschappen. We gaan deze keer nadrukkelijk voor de overwinning".
Of de coach het team dat goud won in Caen ongewijzigd laat, is nog onduidelijk. "Alle vijf de ruiters hebben kans op een plaats in het team. Wie uiteindelijk de reserve wordt, dat beslis ik pas ter plekke".