Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver

Mei 2014: Wim Stroetinga wint in Reuver de vijfde rit van Olympia's Tour. © L1
Wielerronde Olympia’s Tour keert terug in Reuver. Op donderdag 14 mei (Hemelvaartsdag) is het dorp start- en finishplaats op de derde koersdag.
De vierde etappe start op vrijdag 15 mei in Reuver. Dat meldt wethouder Jan Smolenaars van de gemeente Beesel.

Puntjes op i

Organisator Thijs Rondhuis van Olympia’s Tour zegt nog niet te kunnen bevestigen dat Reuver start- en finishlocatie wordt. "We moeten de puntjes nog op de i zetten." Rondhuis verwacht dat het etappeschema eind volgende week officieel bekend wordt gemaakt.

40.000 euro

De gemeente Beesel trekt 40.000 euro uit voor de komst van het wielerevenement, dat de afgelopen drie jaar ook door Reuver kwam. Volgens Smolenaars heeft Beesel voor 2016 en 2017 een optie op een plek in het etappeschema. De stichting Beesel Bruist organiseert rondom de wedstrijd diverse breedtesportevenementen.

Doorstart

Na de vorige editie leek er een einde te komen aan Olympia’s Tour omdat de organisatie vanwege betalingsachterstanden besloot geen wedstrijddatum aan te vragen voor dit jaar. Onder de hoede van wielerbond KNWU en de Stichting Wielerevenementen Groningen maakte de rittenkoers voor renners onder de 23 jaar een doorstart, mede dankzij de nieuwe hoofdsponsor 3M.
Olympia's Tour vindt dit jaar plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 mei.