Directeur Roda JC droomt van top tien eredivisie

Spandoek Roda JC. © Jack Kochanowski
Roda JC moet op de langere termijn weer een plekje veroveren binnen de top tien van de eredivisie en eens in de vijf jaar Europees voetbal spelen.
Die ambitie spreekt Roda-directeur Wim Collard uit in NRC.
Roda JC degradeerde afgelopen seizoen voor het eerst na 41 jaar naar de kelder van het betaalde voetbal. Binnen één of twee jaar willen de Kerkradenaren weer acteren op het hoogste niveau. "Als zo’n spoedige terugkeer lukt, was degradatie het beste wat Roda JC kon overkomen. We zijn financieel weer verstandig bezig, teruggekeerd naar onze kernwaarden, van de roze wolk afgehaald."

Trouwe fans

Ondanks de sportieve teloorgang verwelkomt de club bij thuiswedstrijden dit seizoen gemiddeld 10.000 fans. "Financieel is dat een meevaller. In de begroting zijn we uitgegaan van 7.500 bezoekers per duel. Dat is voorzichtig, maar met een moeizame start als die van mededegradant RKC hadden we misschien toch in die buurt gezeten."

Koppositie

De geel-zwarten staan samen met NEC Nijmegen momenteel op de eerste plek. De Nijmegenaren - getraind door voormalig Roda JC-coach Ruud Brood - hebben echter een beter doelsaldo.