Anco Jansen terug in Roda-selectie

Roda JC-aanvaller Anco Jansen. © Ermindo Armino (MGL)
Anco Jansen maakt voor de eerste keer sinds zijn begin februari tegen NAC opgelopen knieblessure weer deel uit van de selectie van Roda JC. De Kerkradenaren gaan maandag (20.00 uur) op bezoek bij Jong FC Twente.
Na de laatste training, zondagmorgen, besloot Trost na overleg met de medische staf de aanvaller het goede nieuws te vertellen. Hoewel Jansen slechts een uur in een officiële wedstrijd (met het tweede tegen WIllem II) op de teller heeft staan, ziet Trost geen belemmering hem in Enschede op de bank te zetten.

Fit

"Hij is medisch fit, dus waarom zou ik hem dan niet meenemen", aldus Trost. "Ik hoop dat het niet nodig is om een beroep op hem te doen, maar het is wel prettig hem erbij te hebben."
Ook Ard van Peppen, die tegen Jong PSV ontbrak, en Nayib Lagouireh, die de afgelopen periode kampte met een lichte blessure, zijn inzetbaar. Alleen Martijn Monteyne ontbreekt nog. De verdediger is volledig hersteld van zijn enkelblessure, maar heeft nu last van een ontsteking.

Misstap

Roda wil zich revancheren voor de misstap tegen Jong PSV (1-1). "We hebben iets recht te zetten", aldus Trost, die opnieuw kiest voor een 4-4-2 systeem, maar de invulling daarvan voor zich houdt.