Oud-Roda-trainer Tomasson wil weer aan de slag

© VI Images
Een half jaar na zijn ontslag bij Roda JC is Jon Dahl Tomasson er weer klaar voor. De Deen wil opnieuw aan de slag als trainer.
Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.

Degradatie
Tomasson begon zijn carrière als trainer bij Excelsior maar verkaste in de winterstop naar Roda. Daar volgde hij Ruud Brood op, die door de clubleiding aan de dijk was gezet. De aanstelling van Tomasson mocht niet baten, een paar maanden na zijn aanstelling degradeerde geel-zwarten voor het eerst uit de eredivisie. Uitgerekend Excelsior veroverde een ticket voor het hoogste niveau.

Geen spijt
Tomasson werd -ondanks zijn driejarig contract- door Roda ontslagen. Toch heeft hij geen spijt van zijn keuze. "Ik kon in Kerkrade voor drie seizoenen tekenen, ik denk dat bijna iedereen die kans had gepakt", zegt de Deen tegen het AD.

Weer aan de slag
Tomasson denkt dat hij 'zeker voor de buitenwereld' een tik heeft gekregen. Toch heeft hij het echec met Roda snel achter zich gelaten. Hij traint veel, is fit en heeft er weer zin in. "Druk is geen vies woord, eigenlijk is het iets waar je naar verlangt als het even weg is." Tomasson wil weer aan de slag als trainer, zegt hij tegen de krant. "Het ideale scenario is bij de start van het volgende seizoen ergens op het veld staan."