Bevo hoopt op goed resultaat bij Limburgse Handbaldagen

Coach Martin Vlijm spreekt zijn spelers toe. © Bas Quaedvlieg (MGL)
Bij Handbalclub Targos Bevo Hc uit Panningen wordt al uitgekeken naar de Limburgse Handbaldagen, dit weekend.
De landskampioen doet voor de zesde keer mee aan de Limburgse Handbaldagen. Vorig jaar werd de ploeg van trainer Martin Vlijm laatste, mede door de vele blessures en interlandverplichtingen. Dit jaar hoopt de ploeg wel de kruisfinales te halen.

Zwaarste poule
"We hebben de laatste wedstrijd tegen United Tongeren goed handbal gespeeld, die lijn willen we nu doortrekken. We zitten in de zwaarste poule waarin Benfica de sterkste ploeg zal zijn. Ze staan in de top vier in Portugal", weet trainer Vlijm.

Koeweit en de Russen
Over het nationale team van Koeweit en de Russische tegenstander Permskie Medvedi weet de Amsterdamse oefenmeester weinig. "We hebben informatie proberen in te winnen over Koeweit en de Russen, maar dat was moeilijk. Het is de nationale ploeg van Koeweit dus handballen kunnen ze, alleen de vraag is hoe goed. Russen zijn altijd groot en sterk en dit team staat derde in de nationale competitie."

Zo hoog mogelijk
Trainer Martin Vlijm ziet mogelijkheden voor zijn ploeg: "Als Benfica en het Russische team compleet is dan zijn ze heel sterk, zo niet dan hebben we een kans. We willen zo hoog mogelijk eindigen. Het liefst een keer de kruisfinales bereiken. De Handbaldagen leven ook enorm bij het team. Iedereen heeft er zin in."

Afwezigen
Makkelijk wordt het niet, want Bevo kampt met flink wat afwezigen. Eelco Weevers en Max de Lange zijn er sowieso zeker niet bij wegens blessures. Daan Versleeuwen kreeg van de dokter gisteren groen licht om te spelen, Bram Knippenbergh echter nog niet. Naast de blessuregevallen mist Bevo ook nog doelman Mark van den Beucken en Ephrahim Jerry. Zij spelen met Oranje onder 19 een toernooi in Duitsland.