Max Verstappen klokt derde tijd op tweede testdag

© Scuderiatororosso.com
Max Verstappen heeft op de tweede testdag in Abu Dhabi de derde tijd gerealiseerd in zijn bolide van Toro Rosso.
De jeugdige Formule 1-coureur (17) reed woensdag in totaal 78 ronden. De snelste ging in 1.43,763. Daarmee hoefde hij alleen Pascal Wehrlein (Mercedes) en Raffaele Marciello (Ferrari) voorrang te verlenen.

Vlammen uit motor

Verstappen kampte bij het begin van de middagsessie met pech. Er kwamen op het lange rechte eind naar bocht acht plotseling rook en vlammen uit de Renault-motor van zijn STR9. Hij kon daardoor na vervanging van de opgeblazen krachtbron nog maar kort de baan op, vijftien ronden. Daarin verbeterde hij zijn tijd van de ochtenduren (1.45,222) aanzienlijk.

Opvolger

Jean-Eric Vergne maakte bekend in 2015 definitief niet voor Toro Rosso te rijden. "Ondanks een goed seizoen en 22 punten. Bedankt voor die drie mooie jaren. Op naar een andere grote uitdaging", twitterde hij.
Verstappen had graag gezien dat de 24-jarige Fransman, die hij in eerste instantie opvolgde bij de 'Scuderia' uit Faenza, was gebleven. Na de promotie van de Rus Daniil Kviat, die Sebastian Vettel gaat vervangen bij Red Bull, is er nog een stoeltje vrij. Alex Lynn, Carlos Sainz jr. en Pierre Gasly zijn nu de belangrijkste gegadigden.