Geleense voetbalclubs staken fusiebesprekingen

De beoogde fusie tussen de Geleense amateurvoetbalclubs RKFC Lindenheuvel en Heidebloem/Bovitec is - voorlopig - afgeketst. Dat melden de Limburgse kranten.
Vierdeklasser Lindenheuvel en eersteklasser Heidebloem voerden sinds augustus gesprekken over een fusie. Nadat over bijna alle belangrijke punten (zoals de locatie en de naam) overeenstemming was bereikt, konden beide het niet eens worden over het niveau waarop de nieuwe club komend seizoen zou moeten instromen.

Tweede klasse

Heidebloem vreest geen spelers mee te krijgen naar de nieuwe club als niet minimaal wordt gekozen voor de tweede klasse. Lindenheuvel geeft aan bij een keuze voor de tweede klasse een groot aantal spelers te moeten 'wegjagen'.

Deur

Volgens zowel Heidebloem-voorzitter Marcel Huijveneers als Wim Moelands, tweede voorzitter van Lindenheuvel, is de deur niet definitief dicht. Maar beiden verklaren wel dat de andere partij het initiatief moet nemen om de gesprekken weer op te pakken.

Verrassing

"Het is jammer dat het hierop is stukgelopen", aldus Moelands. "Er waren meerdere commissies gevormd, alleen die van voetbaltechnische zaken kwam er niet uit. Dat kwam voor ons allen als een verrassing." De twee clubs hebben naar de achterban de intentie uitgesproken zelfstandig verder te gaan.