Schorsing en boete voor VVV'er Sevinc na kritiek op Steijn

Selman Sevinc. © Jack Kochanowski
VVV-middenvelder Selman Sevinc is disciplinair geschorst door de Venlose club naar aanleiding van openlijke kritiek op zijn trainer Maurice Steijn.
De middenvelder liet zich onlangs in een interview met Dagblad de Limburger kritisch uit over Steijn. Volgens Sevinc communiceert die nauwelijks met hem.

Schorsing
De leiding van VVV was not amused en riep hem op het matje. Afgelopen zaterdag zat hij al niet bij de selectie voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk, nu krijgt hij nog eens een wedstrijd schorsing opgelegd. Sevinc mist daardoor de bekerwedstrijd van dinsdagavond tegen MVV. Naast zijn schorsing krijgt de speler ook een boete opgelegd.
Excuses
Sevinc had maandagavond een gesprek met algemeen directeur Marco Bogers en adviseur voetbalzaken Stan Valckx over de kwestie. De middenvelder heeft zijn excuses aangeboden en zal woensdagochtend weer aansluiten bij de groep.

Onvrede voortaan intern
Sevinc moest in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen MVV apart van de selectie trainen. Steijn en Sevinc spraken al eerder met elkaar en de trainer heeft de speler duidelijk gemaakt dat hij zijn onvrede voortaan intern moet uiten. Steijn: "Ik bespreek persoonlijke zaken nooit met de pers en ik verwacht dat dit andersom ook niet gebeurt. Verder wil ik er een streep onder zetten. Ik wil me concentreren op voetbalzaken."