Blessure Roda-speler Jansen duurde onnodig lang

Roda JC-aanvaller Anco Jansen. © Ermindo Armino (MGL)
De blessure van Roda-aanvaller Anco Jansen had geen acht maanden hoeven duren als de medische staf van vorig seizoen de blessure beter had behandeld en begeleid.
Dat zegt de speler in gesprek met L1. Jansen doelt daarmee op de medische staf van vorig seizoen. Twee personen daarvan zijn inmiddels vervangen.

Meniscus

Jansen scheurde in zijn tweede wedstrijd voor Roda zijn buitenste meniscus af. Daaraan werd hij geopereerd. Hij bleek echter ook een verrekte kruisband te hebben en dat zorgde voor extra problemen.

Foute adviezen

Hij werd daardoor verkeerd begeleid en kreeg foute adviezen. Door bijvoorbeeld toch te trainen terwijl dat eigenlijk niet mocht of kon, kreeg de aanvaller diverse keren een terugslag. Ook moest hij paar keer terug naar het ziekenhuis voor een behandeling en werd er een cyste aangetroffen in de knie.

'Zonde'

Jansen had niet verwacht dat zijn revalidatie zo lang zou duren. Hij wil de Zwarte Piet niet bij de medische staf van Roda neerleggen, maar zegt wel dat het een 'klotesituatie' is die veel te lang heeft geduurd. "Er zijn dingen fout gegaan ten nadele van mij en de club. Het is zonde dat het zo is gelopen."
Jansen traint sinds begin september voluit met de groep en heeft ook al speelminuten gemaakt in het tweede elftal. Mogelijk zit hij maandag bij de selectie voor de wedstrijd tegen Jong Twente.