Lions klopt Volendam in BeNeLiga

De handballers van OCI-Lions wisten zaterdagavond Volendam met 28-23 te kloppen in Sittard.


Voor beide ploegen was dit het vierde duel in de BeNeLiga. Deze competitie verloopt tot nu toe bijzonder spannend.
De ploeg uit Sittard-Geleen liet zich in de beginfase verrassen door het sterk verjongde Volendam. Toch ging de ploeg met een 15-11 voorsprong rusten.

Grimmig en hard

Na de rust werd het spel grimmiger en harder. Publiekslieveling Luc Steins werd 'vakkundig' uit het duel 'gekegeld' door Duncan Postel en Mathijs Vink.
Vooral Vink ging voorop in de strijd. Toch bleef Lions rustig; het verdedigde goed en scoorde op de belangrijkste momenten.

Volendam

Bij Volendam was Limburger Jorn Smits veruit de beste speler. Maar de ploeg is flink verzwakt door het vertrek van een aantal routiniers.

Koploper Bocholt

Lions klimt door de overwinning op de ranglijst. Dinsdag krijgt de ploeg koploper Achilles Bocholt op bezoek. Deze wedstrijd wordt in de Stadssporthal te Sittard gespeeld. Het duel begint om 20.30 uur.
Bocholt heeft twee Limburgers in dienst: Andreas Kittel en doelman Bjorn Alberts.

EHF Cup

Vrijdag vertrekt de ploeg vanaf Brussel naar Roemenië om daar twee duels te spelen tegen het sterke Bacau. Het gaat om duel uit de tweede ronde van de EHF Cup.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!