Heerlense bokser Khatchikian pakt titel in Carré

Bokser Gevorg Khatchikian uit Heerlen © Archief L1
Gevorg Khatchikian heeft maandagavond in Amsterdam de vacante wereldtitel van de kleine bond WBF veroverd in het middengewicht.
De Heerlense profbokser van Armeense afkomst versloeg in theater Carré de Belg Ahmed El Ghoulbzouri tijdens de Ben Bril Memorial met een daverende knock-out in de 12de ronde.

21 zeges uit 22

Voor de 26-jarige Khatchikian was het zijn 21ste profzege in zijn 22ste duel. De 27-jarige Belg incasseerde zijn vierde nederlaag in zijn 15de beroepspartij.

Zelfkritiek

Beide boksers waren uitstekend aan elkaar gewaagd in een enerverend en hard gevecht waarin Khatchikian zowel technisch als fysiek een licht overwicht had. Net op het moment dat de 1400 toeschouwers in Carré rekening hielden met een uitslag op punten sloeg de thuisbokser alsnog genadeloos toe. "Dit was één van mijn mindere partijen. Ik zal hard moeten werken om mezelf te verbetere", toonde Khatchikian kort na afloop veel zelfkritiek.

Proces

Khatchikian veroverde in 2011 de wereldtitel van de IBO voor boksers onder 24 jaar in het supervedergewicht. Kort nadat hij zijn kampioensgordel in datzelfde jaar met succes had verdedigd, werd hij met twee andere mannen gearresteerd op verdenking van onder meer mensenhandel. In januari 2013 werd de geboren Armeen veroordeeld tot 40 maanden cel. Hij tekende echter beroep aan tegen het vonnis en mag in vrijheid de uitspraak afwachten. Intussen probeert de Limburger zijn boksloopbaan weer op te pakken, met een mooie triomf in Carré als flinke meevaller.