Verstappen maakt eerste meters op Suzuka

© Redbull.com
Max Verstappen heeft woensdag zijn eerste meters gemaakt op het racecircuit van Suzuka. Te voet nog.
Dinsdag werd de Limburger 17, vrijdag beleeft hij zijn eerste optreden in de Formule 1. Hij werkt dan voor renstal Toro Rosso de eerste vrije training af van de Grote Prijs van Japan.

Geen ronderecords
"Suzuka is echt een mooi circuit", meldde Verstappen op zijn website. "Het is een heel interessante baan, maar zeker niet de gemakkelijkste om op te beginnen. Mijn doel is om ervaring op te doen, ik ben niet op Suzuka om ronderecords te verbreken. Ik kijk erg uit naar vrijdag."

Daniil Kviat

Verstappen, die de jongste coureur ooit in de Formule 1 wordt, neemt volgend seizoen de plek over van de Fransman Jean-Eric Vergne. Hij gaat het vaste rijdersduo van Toro Rosso vormen met de Rus Daniil Kviat.

Relaxed

De zoon van voormalig Formule 1-piloot Jos Verstappen maakte de zogenoemde trackwalk, een verkenning van het circuit te voet, samen met onder anderen zijn nieuwe race-engineer Xevi Pujolar en een technicus van motorleverancier Renault. "Het is een heel andere benadering dan in de Formule 3", wist vader Jos. "Het is goed voor Max om er nu al bij te zijn en wegwijs te worden in het wereldje. Hij is er heel relaxed onder, zoals we hem altijd al kennen."
Donderdag volgt een tweede kennismaking waarna Verstappen vrijdag om 3 uur (Nederlandse tijd) zijn eerste meters zal maken in de STR9.