'Verstappen lijkt op Senna'

Max Verstappen © Redbull.com
Motorsportchef bij Redbull Racing Dr. Helmut Marko deed opnieuw lyrische uitspraken over Max Verstappen.
Volgens Marko is Verstappen het beste te vergelijken met Ayrton Senna. Dat zei hij in een interview met Formula1.com. "Net als Senna een buitengewoon talent dat je maar eens in de zoveel decennia tegenkomt."

Test
Verstappen legde woensdag opnieuw een test af op de Redbull-Ring in Oostenrijk. Daar kwam hij in actie in een Formule Renault 3.5-auto. Een bolide die het meest in de buurt komt van een Formule 1-wagen. Het 16-jarige talent legde meer dan een raceafstand af. Op zijn website gaf hij aan dat de dag zonder problemen was verlopen en de snelheid er goed inzat.

Perfecte opleiding
"We werken intensief met Max", zegt Marko. "Hij kruipt voor wat vrije trainingen in de Toro Rosso, hij neemt zo vaak mogelijk plaats in de simulator en hij krijgt hulp van fysiologische en psychologische specialisten. Een aantal dingen is aan het licht gekomen die we moeten bekijken voor 2015. Max ontvangt de perfecte opleiding om er straks klaar voor te zijn."

Twintig
Over de leeftijd van de jeugdige coureur zei Marko het volgende: "Max is mentaal geen 16, maar voorbij de 20. Dat zijn niet mijn woorden, maar die van experts op het gebied van jeugdontwikkeling. Ook als coureur is hij veel verder dan leeftijdsgenoten. Hij racet tenslotte vanaf zijn vierde al professioneel."