Fortuna na nederlaag voorlaatste

© Rob Oostwegel
Fortuna Sittard is na de 3-0 nederlaag tegen Jong FC Twente afgezakt naar de voorlaatste plaats op de ranglijst in de eerste divisie.
De 3-0 nederlaag maandagavond bij FC Twente betekende alweer de derde nederlaag op rij. Vooral de aanvallende machteloosheid is schrijnend. Fortuna wist in anderhalf uur tijd geen één serieuze kans te creëren.

Geen enkele kans

Voetballen voor een leeg stadion is niet inspirerend en zo acteerden Fortuna en de thuisploeg ook lange tijd. De pakweg dertig meegereisde Fortuna-fans maakten er het beste van. Vanuit de nok van de Grolsch Veste zorgden ze voor nog een beetje leven in de brouwerij. Het had, zeker in de eerste helft, allemaal weinig effect op de Sittardse ploeg. Die creëerde na 36 minuten spelen pas de eerste kans, voor zover het schot van Jeffrey Vlug dat over dwarrelde als zodanig bestempeld kan worden. Op dat moment leidde Jong FC Twente al met 1-0 door een treffer van Shadrach Eghan.

Ruime nederlaag

In de tweede helft pakte Fortuna de zaken weliswaar energieker aan, maar tot meer kansen leidde het niet. Spits Donny de Groot en in het laatste half uur invaller Seku Conneh moeten zich op een onbewoond eiland hebben gewaand in de punt van de aanval, zo weinig aanvoer was er vanaf de flanken of vanuit het middenveld. Met zoveel aanvallende onmacht betekende de 2-0 een kwartier voor tijd ook onmiddellijk de doodsteek voor Fortuna. De 3-0 in de slotminuut was louter goed voor de statistieken.