Platje loodst VVV met twee goals langs Almere

Melvin Platje wordt gefeliciteerd na zijn doelpunt. © Laurens Eggen
VVV heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Almere City gewonnen: 3-2. Spits Melvin Platje scoorde bij zijn thuisdebuut twee van de drie Venlose treffers.
Een klein half uur gebeurde er nagenoeg niks in De Koel. Maar bij de eerste de beste Venlose aanval was het direct raak. Op aangeven van Aziz Khalouta rondde Melvin Platje af, 1-0.

Fraaie kopstoot

Niet lang daarna zat VVV op rozen toen Danny Post uit een corner met een klein gelukje de bal achter Marco van Duin werkte, 2-0. Vanaf de aftrap leken de gasten middels een bijzonder fraaie kopstoot van Vincent Janssen terug in de wedstrijd te komen, maar die treffer werd geannuleerd vanwege buitenspel.

Elf meter

De aansluitingstreffer van de gasten kwam er na rust dan toch. Na een overtreding van Quin Kruijsen in het Venlose strafschopgebied scoorde Vincent Janssen vanaf elf meter. Almere kreeg steeds meer vat op het duel maar precies op het juiste moment, op aangeven van Robin Buwalda, zorgde Platje ervoor dat de voorsprong weer een comfortabelere marge aannam, 3-1.
In de slotminuut scoorde Vincent Janssen na slordig verdedigen aan VVV-zijde nog wel de 3-2, maar in de vier minuten blessuretijd kwam VVV niet meer in de problemen.

Reactie Steijn

VVV-trainer Maurice Steijn was uiteraard verguld met het debuut in de Koel van zijn nieuwe spits Melvin Platje: "Vrij onverwachts kwamen we op 1-0, op zo’n moment is het lekker dat je een type als Platje in je ploeg hebt, iemand die uit niks een goal kan maken. Het is jammer dat je het jezelf lastig maakt door een penalty weg te geven. Maar daarna bewijst Melvin dan weer zijn waarde."

Uitvallen Post

Aanvoerder Danny Post keerde na rust niet terug op het veld. De captain voelde zich niet lekker en bracht uit voorzorg een bezoek aan het Venlose ziekenhuis. Steijn verwacht echter dat er niks ernstigs aan de hand is en dat zijn aanvoerder dinsdag, wanneer VVV in het bekertoernooi FC Eindhoven ontvangt, er weer bij is.