Schertsvertoning Fortuna in Amsterdam

© fortunasittard.nl
Op bezoek bij de Amsterdamse hoofdklasser De Dijk heeft Fortuna Sittard zich ongekend geblameerd.
Het won na verlenging weliswaar met 4-7, maar de Noord-Hollandse amateurs speelden al sinds de veertiende minuut met een man minder.

Het leek een makkelijk avondje te worden voor de in zwaar weer verkerende eerstedivisionist. Na een kwartier mocht De Dijk-verdediger Alje Wiltenburg douchen, nadat hij in de zestien met de hand een doelpoging van Donny de Groot had verijdeld. Roel Janssen benutte de penalty: 0-1.
Enkele minuten later verdubbelde Jordy Briels de score in twee instanties. De Dijk liet het er niet bij zitten en knokte zich in ondertal knap terug tot 2-2. Tevens de ruststand.

Oerwoudgeluiden

Fortuna acteerde opnieuw dramatisch, waardoor het Amsterdamse geloof in een stunt nooit stierf. Zelfs niet toen Ramon Voorn in de 57ste minuut de 2-3 binnen knikte. Het tumult verplaatste zich vervolgens naar de tribune. Twintig minuten voor tijd staakte scheidsrechter Gerrets het duel tijdelijk vanwege racistische uitingen vanuit het publiek.
Na een afkoelperiode hervatte de leidsman het duel en met hernieuwde krachten egaliseerde de hoofdklasser opnieuw.

Strafschop De Dijk

Twaalf minuten voor tijd passeerde invaller Bud Water Ferhat Kaya in de korte hoek. Negen minuten voor het einde van de reguliere speeltijd tekende Conneh voor de 3-4, maar opnieuw bleek Fortuna niet in staat die voorsprong vast te houden. Een klein beetje druk van de thuisploeg resulteerde wederom in een treffer. Fatih Turan maakte hands in de zestien, dus kreeg ook De Dijk een strafschop. Oud-Ajacied Olaf Lindenbergh schoot zijn ploeg naar de verlenging.

Verlenging

In de verlenging kreeg Fortuna de amateurs dan eindelijk op de knieën. Conneh scoorde zijn tweede treffer in de achtste minuut van de verlenging, waarna Jeffrey Vlug voor de beslissende 4-6 tekende. Jasper Waalkens besloot het doelpuntenfestijn. Daarmee voorkwam Fortuna uitschakeling, maar de Sittardse optreden was gewoonweg een schertsvertoning.