Roda wint met hangen en wurgen van Jong Ajax

De spelers van Roda JC vieren de overwinning op Jong Ajax, 20 september 2014 © Jax Kraal
Roda JC heeft zijn zesde zege van het seizoen geboekt. Voor 11.000 toeschouwers werd met de nodige moeite een beter voetballend Jong Ajax geklopt: 1-0.
Spelend vanuit de Ajax-filosofie waren de gasten het grootste deel van de wedstrijd de veel gemakkelijker voetballende ploeg. Uit angst voor de razendsnelle Amsterdamse aanvallers speelde de achterste linie van Roda te ver naar achter waardoor het speelveld te groot werd en het frivole Ajax er lustig op los kon combineren. Met name in de slotfase voor rust had de thuisploeg de handen vol aan de jeugdige bezoekers, die Zivkovic in de laatste minuut van dichtbij over zagen knallen.

Invaller

Nadat Höcher in de eerste helft de aangeslagen Plat was komen vervangen, bracht trainer René Trost halverwege Faik voor Paulissen. Na vijf minuten mocht de invaller al juichen. Demouge schermde een voorzet van Lagouireh knap af en stelde de instormende Faik in staat de bal binnen te werken: 1-0.
Hicham Faik na Roda JC - Jong Ajax

Veldoverwicht

Höcher (inzet van de lijn gehaald) en Biemans (kopbal op de paal) waren kort daarna dicht bij de 2-0, maar na die sterke openingsfase van Roda nam Jong Ajax het heft weer in handen. Het veldoverwicht leverde geen grote kansen op, maar aangezien ook Roda nauwelijks nog voor het Amsterdamse doel opdook, bleef het spannend tot de laatste minuut.