Van Leer krijgt kans in bekerduel Roda JC

De spelers van Roda JC vieren de overwinning op Jong Ajax, 20 september 2014 © Jax Kraal
Niet Bram Verbist, maar Benjamin van Leer staat dinsdagavond in Kerkrade (20.45 uur) bij Roda JC onder de lat in het bekerduel tegen Heerenveen.
Volgens trainer René Trost is in een eerder stadium in overleg met de keepers besloten dat de tweede doelman speelminuten krijgt in het bekertoernooi.

Onzekerheden

Het zal niet de enige wijziging zijn die ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Jong Ajax wordt doorgevoerd. Een aantal spelers is namelijk niet ongeschonden uit de strijd gekomen en heeft een vraagteken achter zijn naam staan. Trost weet niet of hij kan beschikken over Marc Höcher (scheenbeen), Nathan Rutjes (hak) en Johan Plat (die tegen Jong Ajax ziek uitviel). Ook het meespelen van Nayib Lagouireh is onzeker, al verwacht Trost dat de buitenspeler wel inzetbaar is.

Rust

Door al die onzekere factoren kon Trost niet aangeven wie tegen de Friese eredivisionist aan de aftrap verschijnen. "De samenstelling van het elftal zal anders zijn dan tegen Jong Ajax", aldus de coach, die er mogelijk voor kiest sommige spelers rust te geven. "De competitie is belangrijker dan de beker. Maar dat betekent niet dat we deze wedstrijd cadeau geven. We zullen er alles aan doen om het Heerenveen zo moeilijk mogelijk te maken."
De revaliderende Anco Jansen en Martijn Monteyne ontbreken zeker. Trost kan wel een beroep doen op Henk Dijkhuizen en Rigino Cicilia, die beiden hun schorsing achter de rug hebben.