Nieuwe sponsor voor wielerploeg Dumoulin en Curvers

© Persfoto Giant Shimano
Wielerploeg Giant-Shimano heeft een grote nieuwe sponsor gestrikt.
Het Duitse cosmetische bedrijf Alpecin is een contract aangegaan voor de duur van vier jaar. Daardoor zou de toekomst van de Giant-Shimano-ploeg op topniveau verzekerd zijn.
Het wielerteam gaat vanaf volgend jaar Giant - Alpecin heten. Even was er sprake van dat de ploeg onder een Duitse licentie zou gaan rijden, maar Giant - Alpecin blijft het een Nederlandse ploeg. Teammanager Iwan Spekenbrink: "De basis blijft sowieso in Nederland, maar zo'n licentie is voor mij een administratief dingetje."
Limburgers
De sponsordeal betekent goed nieuws voor de Limburgse renners Tom Dumoulin en Roy Curvers. Die laatste tekende dinsdag voor twee jaar bij.

Doping
Alpecin is in Nederland vooral bekend van de zogenoemde 'caffeïneshampoo' die zou helpen bij haaruitval. De slogan 'doping voor het haar' is in combinatie met de sponsoring van een wielerploeg wellicht een tikje ongelukkig.

Vrouwenploeg
De vrouwenploeg van Giant gaat volgend jaar verder onder de naam Liv-Plantur. Het eerste deel is de vrouwenlijn van Giant, Plantur is shampoo voor vrouwen.