Pover VVV onderuit in Eindhoven

© Lé Giesen
Drie dagen na de gelukkige bekerzege (0-0 na 120 minuten, winst na strafschoppen) slaagde VVV er weer niet in om te scoren tegen FC Eindhoven. Deze keer bleef het niet zonder gevolgen: 1-0.
De slijtageslag in de beker, afgesloten met een gewonnen strafschoppenreeks, had zijn sporen achtergelaten bij VVV. De ploeg kon niet beschikken over de diensten van Guus Joppen en Vitalijs Maksimenko, beiden geblesseerd.
Met een daarnaast ook op enkele andere plaatsen gewijzigd elftal kon VVV aanvankelijk weinig potten breken in het Jan Louwers Stadion.

Kopbal

Na een klein half uur kwam de thuisploeg op voorsprong door een kopbal van Anthony van den Hurk. Dat doelpunt vormde het sein voor meer Venlose dadendrang richting de Eindhovense goal.
De gasten schiepen drie corners in kort tijdsbestek. Twee daarvan leverden gevaar op, maar Tom Muyters hield zijn doel droog.

Kwaliteitsverschil

Buiten die korte opleving na het Eindhovense doelpunt wekte VVV geen moment de indruk iets aan de opgelopen achterstand te kunnen doen.
De thuisploeg was ook na de thee de bovenliggende partij, zonder het kwaliteitsverschil nog op het scorebord tot uitdrukking te brengen.

Afstandsschot

Matchwinnaar Anthony van den Hurk was met een geplaatst afstandsschot nog het dichtst bij een tweede doelpunt.
"Dinsdag was Eindhoven in vele facetten van het spel beter, vandaag waren zij iets gelukkiger. Eigenlijk was er niet zoveel in de hand. We hadden wellicht een puntje verdiend", vond Maurice Steijn.