Rigino Cicilia kopt Roda naar winst

© L1
Na een belabberde eerste helft, verliet Roda JC het hol van de leeuw alsnog met drie punten. Invaller Rigino Cicilia kroonde zich tot matchwinner.
Vijf minuten voor tijd kopte de jongeling een voorzet van Ard van Peppen binnen. Helmond Sport-doelman Jamie Watt zat er nog wel aan maar kon niet voorkomen dat de bal over de doellijn hobbelde. Daarmee won Roda opnieuw een wedstrijd zonder sprankelend voetbal. Toegegeven, de tweede helft was beduidend beter dan de eerste maar, de ploeg van René Trost slaagde er niet in Helmond Sport op een hoop te spelen.

Penalty
De Brabanders kwamen in de eerste helft op voorsprong door een benutte penalty van Stanley Elbers. Nathan Rutjes bracht Roel van de Sande ten val en scheidsrechter Pol van Boekel legde de bal op de stip.

Cicilia
Vlak na rust bracht Wiljan Pluim Roda op gelijke hoogte waarna het duel op een gelijkspel leek af te stevenen. Frank Demouge liet een kwartier voor tijd na om vanaf de stip de stand op 1-2 te brengen. Dat lukte Regino Cicilia vijf minuten voor tijd wel, waardoor Roda zich voorlopig weer koploper van de eerste divisie mag noemen.

Leiding
Roda voert door de overwinning minimaal voor een dag de ranglijst aan. De Kerkradenaren hebben 21 punten uit acht duels, 3 meer dan NEC dat zondag nog op bezoek gaat bij De Graafschap.